fbpx
Сьогодні
13:34 20 Гру 2022

Два чемпіонати Європи відібрав у росії Міжнародний союз ковзанярів через агресію в Україні

Фото: Телеграм/ Сергій Гайдай

Через тривалу повномасштабну агресію в Україні росія отримала посилення спортивної ізоляції. Країна-агресорка втратила права на проведення двох турнірів під егідою Міжнародного союзу ковзанярів (ISU).

Про це пише Рубрика, посилаючись на офіційний сайт організації.

Як зазначають, російський Союз ковзанярів отримав повідомлення від ISU про перенесення двох європейських форумів із території рф. Функціонери готові розглянути нові заявки країн на проведення чемпіонатів із ковзанярського спорту та шорт-треку.

"Після підтвердження Конгресом ISU 2022 року збереження дії положень Комюніке ISU №2469 і тривалої війни в Україні Рада ISU вирішила негайно відкликати попередні домовленості зі Союзом ковзанярів Росії. Заходи, на які членам ISU пропонується подавати заявки:

  • чемпіонат Європи з ковзанярського спорту (5-7 січня 2024 р.)
  • чемпіонат Європи зі шорт-треку (12-14 січня 2024 р.)

Заявки на згадані турніри члени ISU можуть відправляти до Секретаріату союзу до 15 лютого 2023 року", – зазначили в офіційній заяві.

Нагадаємо, що росія отримала права на проведення двох першостей у червні 2021 року. Ковзанярський турнір мав відбутися у підмосковній Коломній, а змагання зі шорт-треку – в Сочі.

Зазначимо, що раніше Олімпійський комітет США несподівано підтримав допуск росіян на Ігри-2024 у Парижі.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: