fbpx
Сьогодні
13:22 18 Гру 2022

Наєв вважає, що путін їде до білорусі, щоб домовитися втягувати РБ у війну на суходолі

У ході візиту диктатора країни-агресорки рф володимира путіна до Білорусі йтиме мова про більш широке залучення збройних сил Білорусі у російсько-українську війну, зокрема на суходолі.

Так вважає Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, коментар якого публікує Командування об'єднаних сил ЗСУ.

"Нещодавно очільник Кремля провів службову нараду з керівництвом збройних сил рф, в ході якої, як він особисто розглядав пропозиції військового командування на найближчі та середньострокові перспективи.

Відразу після цього він спланував зустріч з керівництвом республіки Білорусь, яка відбудеться незабаром.

На наш погляд, в ході цієї зустрічі будуть відпрацьовуватися питання подальшої агресії проти України та більш широкого залучення збройних сил республіки Білорусь до операції проти України, зокрема, на нашу думку, і на суходолі", наголосив Наєв.

Що передувало?

Нагадаємо, що 16 грудня лідер рф путін зібрав Радбез, на якому запропонував оговорити "взаємодію" з сусідніми країнами.

Також Путін 16 грудня зустрічався з військовим командуванням і обговорював війну рф проти України.

Як писала Рубрика, 19 грудня путін планує відвідати Мінськ з широкою урядовою делегацією. Планують спершу зустріч за участі усіх міністрів. Після того зустріч Лукашенка й путіна сам на сам, а далі пресконференція.

Повідомляють, що сторони будуть обговорювати "процес реалізації ухвалених раніше союзних програм", зокрема торгово-економічну співпрацю і спільні проєкти "з акцентом на імпортозаміщення", співпрацю в енергетичній сфері та безпекові питання.

Міністри оборони Білорусі та росії Віктор Хренін і Сергій Шойгу також візьмуть участь у переговорах Лукашенка і Путіна 19 грудня.

Нагадаємо, що 17 грудня Шойгу проінспектував угруповання військ загарбників у зоні проведення так званої "спецоперації". Саме так у росії називають війну в Україні.

Також повідомляли, що одна з країн Північноатлантичного альянсу вважає, що диктатор країни-агресорки росії володимир путін готовий втратити до 300 тисяч російських солдатів у війні проти України.

Нагадаємо, глава Центрального розвідувального управління Вільям Бернс вважає, що на цей момент війни з Україною росія не налаштована на реальні переговори.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: