fbpx
Сьогодні
22:59 15 Гру 2022

Лубінець закликає владу Грузії пустити його до Саакашвілі

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звертається до влади Грузії з проханням допустити його до ув'язненого Міхеіла Саакашвілі.

Пр це Дмитро Лубінець повідомив у Telegram.

Він зауважив: "Стан здоров'я Міхеіла Саакашвілі значно погіршився. Вважаю за необхідне, особисто, як омбудсману України, переконатися, що його життю немає загрози.

Закликаю владу Грузії допустити мене до громадянина України, який наразі знаходиться в медичному центрі "Вівамеді" в Тбілісі.

Критичний стан, в якому зараз перебуває український громадянин Міхеїл Саакашвілі, викликає тривогу та занепокоєння. Тому грузинська сторона повинна забезпечити його належною медичною допомогою та належними умовами утримання в медичному закладі. Або сприяти переведенню до європейських чи американських медичних установ".

Лубінець запевнив, що Україна буде приділяти максимум уваги дотриманню прав та інтересів своїх громадян, які перебувають за кордоном.

Довідка

14 грудня колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі через своїх адвокатів оголосив про початок голодування з вимогою дати йому дистанційно виступити на судовому процесі та звернутися до країни, а вже за кілька годин – про припинення голодування.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: