fbpx
Сьогодні
13:41 14 Гру 2022

Для відновлення української енергосистеми Франція передасть обладнання на €415 мільйонів

English version here

Фото: Міністерства енергетики України

Франція передасть обладнання на 415 мільйонів євро Україні, яке допоможе у відновленні енергетичного сектору, оскільки близько 50% української енергоінфраструктури постраждало через російські атаки ракетами та дронами-камікадзе.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства енергетики України.

Міністр енергетики Герман Галущенко взяв участь у дискусійній панелі у межах Форуму з економічної стійкості та реконструкції України, який відбувся у Парижі, повідомили у відомстві.

"Я вдячний країнам і компаніям, які з самого початку війни допомагають Україні. Підтримка обладнанням на суму 415 млн євро, яке Франція надасть Україні, значною мірою допоможе відновленню українського енергосектору", наголосив Галущенко.

Зі слів міністра, через постійні російські атаки потреби України зростають щотижня. Найбільш потрібним є високовольтне обладнання, проте є необхідність й в іншій техніці та запчастинах для проведення ремонту мереж.

конференція, Франція енергетика

Фото: Міністерства енергетики України

Міністр також зазначив, що наразі українським енергетикам потрібні й газотурбінні й газопоршневі енергоблоки, які допоможуть забезпечити стабільну роботу енергосистеми.

Пошкодження енергетичної системи України

Нагадаємо, що вже понад 2 місяці росія атакує енергетичні об'єкти країни. Зазначимо, що енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ракетних атак росії 10, 11, 17 та 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, а також 5 грудня.

Прицільні російські удари по інфраструктурі призвели до пошкоджень усіх теплових та гідроелектростанцій, а також понад 40% об'єктів високовольтної мережі.

Після останньої атаки "Укренерго" знову почало вводити аварійні відключення електропостачання в усіх областях України попри те, що з 5 грудня прогнозувалося повернення до планових графіків.

Повідомимо, що 14 грудня війська рф вчергове атакували дронами-камікадзе Київ та область. Завдяки успішній роботі ППО, всі 13 дронів були знищені.

У компанії зазначили, що під час цієї атаки жоден з енергооб'єктів не постраждав.

Довідка

Нагадаємо, що США, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Зазначимо, що Німеччина пообіцяла надати Україні 470 електрогенераторів різної потужності загальною вартістю 19,5 млн євро.

Також Естонія передала українським містам ще 11 автобусів з генераторами і енергетичним обладнанням.

Франція передала 100 генераторів середньої потужності. А Нидерланды анонсировали предоставление трансформаторов, коммутационных компонентов и кабелей.

Як писала Рубрика, Канада подарує українським енергетикам 50 освітлювальних веж, які спростять спеціалістам ремонт мережі у нічну годину.

Сполучені Штати Америки відправили до України першу партію обладнання для енергетичної інфраструктури 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: