fbpx
Сьогодні
10:54 14 Гру 2022

Британська розвідка вважає, що у рф зростає напруга серед верхівки російської армії

Підтвердити інформацію, що шириться росзмі, про нібито відставку начальника російського Генштабу Валєрія Герасимова поки неможливо, проте напруга серед російських військових через невдачі в Україні, ймовірно, є і на найвищому рівні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 14 грудня.

Британські розвідники у ньому згадують критику Ігоря Гіркіна-Стрєлкова. У своєму невдоволенні він спирається на нібито власний досвід участі у бойових діях проти України. Вказує на недоліки стратегічного планування у російській армії, побудови масштабних оборонних укріплень. Саме вони, на його думку, не виправдають себе у сучасній війні.

У британській розвідці вважають, що критика від Гіркіна є одним із відображень напружених дебатів серед російських військових загалом щодо того, як ведеться війна.

"У соцмережах останні 48 годин ширяться чутки, ніби начальника Генштабу РФ Валєрія Герасимова могли звільнити. Перевірити їх неможливо. Проте напруга між різними фракціями, швидше за все, є і серед верхівки російської армії", наголошують в огляді.

Раніше розвідка Британії припустила, що кремль вирішив не проводити традиційної великої пресконференції путіна наприкінці року, аби на тлі цієї події не проявилося невдоволення "спеціальною військовою операцією".

Нагадаємо, 12 грудня кремль підтвердив, що володимир путін не проводитиме традиційну пресконференцію наприкінці року – вперше за десятиліття.

Як писала Рубрика, за даними британської розвідки, зростання військової підтримки російських військ Іраном відбудеться вже у найближчі місяці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: