fbpx
Сьогодні
09:31 13 Гру 2022

У британській розвідці розповіли, чому не буде річної пресконференції путіна

Аби на тлі проведення вже традиційної великої пресконференції путіна наприкінці року не проявилося невдоволення "спеціальною воєнною операцією", у кремлі вирішили відмовитися від цього заходу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії про війну станом на 13 грудня.

У британській розвідці зазначають, що ця пресконференція вже утвердилася як важлива публічна подія у графіку путіна та використовувалася ним як нагода продемонструвати нібито чесність і відкритість.

"Хоча запитання для пресконференції майже напевно перевіряються заздалегідь, скасування події, схоже, пов'язане зі зростаючою стурбованістю щодо наростання у росії антивоєнних настроїв.

У Кремлі, скоріш за все, дуже побоюються того, що будь-яка подія за участі путіна може супроводжуватися несанкціонованими дискусіями про "спеціальну воєнну операцію", припускає розвідка.

Нагадаємо, 12 грудня кремль підтвердив, що володимир путін не проводитиме традиційну пресконференцію наприкінці року – вперше за десятиліття.

Це підтвердив речник путіна Дмитро Пєсков. Хоча він зазначив, що путін все ж може поговорити з кремлівським пулом пропагандистів.

Раніше британська розвідка повідомляла, що на росії, ймовірно, зменшать фінансування інших сфер бюджету, окрім військової.

Оскільки державний бюджет російської федерації на 2023 рік занадто оптимістичний та не відповідає витратам на війну.

Зазначимо, що на росії закликали "проявити стриманість у витратах" на Новий рік, але згадувати "героїзм вояків" в Україні закликав Кремль місцеві влади, оприлюднивши для них "рекомендації" щодо проведення новорічних заходів.

Як писала Рубрика, за даними британської розвідки, зростання військової підтримки російських військ Іраном відбудеться вже у найближчі місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: