fbpx
Сьогодні
12:07 13 Гру 2022

Укренерго: в Україні зберігається значний дефіцит в енергосистемі, її ремонт ускладнюється ще й через негоду

Фото: Rivnenews.com.ua

13 грудня в Україні продовжує зберігатися значний дефіцит електроенергії в енергетичній осистемі, окрім того ситуація ускладнюється погодними умовами.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Оператор зазанчає, що негативно впливає на стан високовольтних та розподільчих мереж та суттєво ускладнює роботу ремонтних бригад погіршення погодних умов у вигляді сильного вітру, морозу, налипання мокрого снігу та обледеніння проводів по всій території країни.

На сході країни російські загарбники знову обстріляли декілька районів, завдавши пошкоджень об'єктам енергетичної інфраструктури. Ремонтні роботи будуть розпочаті після дозволу ЗСУ.

Водночас на деокупованих територіях вдалось заживити населені пункти, деякі з яких залишались без електропостачання з початку повномасштабного вторгнення.

Відключення світла в Україні тривають.

Усім обленерго доведені ліміти споживання електроенергії. Для отримання точної інформації по окремому регіону рекомендуємо стежити за повідомленнями обленерго.

Довідка

Як писала Рубрика, російські загарбники вчергове в ніч проти 10 грудня дронами-камікадзе атакували Одеську область. Росіяни влучили в об'єкти енергетичної інфраструктури, через що сталися істотні руйнування, тисячі споживачів залишилися без електрики. На щастя, минулося без постраждалих.

У вечірньому зверненні, 10 грудня, Президент Володимир Зеленський зазначив, що загалом у різних областях тривають як аварійні, так і стабілізаційні відключення.

Енергосистема зараз дуже далека від нормального стану – у системі зберігається значний дефіцит, саме тому є графіки відключень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: