fbpx
Сьогодні
17:32 12 Гру 2022

ЗМІ: наслідки від нових санкцій ЄС відчують пропагандисти і артисти

English version here

У дев'ятому пакеті санкцій Європейського Союзу включені обмеження проти працівників російських пропагандистських ЗМІ та артистів, які наближені до кремля.

Про це в понеділок написало видання EUobserver, що ознайомилося із проєктом санкцій.

Серед 144 фізичних осіб у санкційному списку згадані російські телеведучі Борис Корчевніков та Марина Кім, співак Григорій Лепс, блогер Дмитрій Пучков, режисер Нікіта Міхалков і політолог та ведучий Сергєй Міхєєв.

Також обмеження будуть запроваджені проти п'ятьох керівників російських телевізійних компаній "Рен ТВ" і "ТВ-Новости" (юридична особа, за якою приховується канал російського іномовлення RT).

Будуть зморожені активи в Європейському Союзі державних медіахолдингів ВГТРК і "Національна медіагрупа", "ТВ-Новости", а також Фонду стратегічної культури, який, на думку ЄС, використовується російською Службою зовнішньої розвідки.

Крім того, три російські канали – "НТВ/НТВ Мир", "россия 1" і "РЕН ТВ" – будуть позбавлені ліцензій на мовлення в країнах ЄС через "серйозне викривлення та маніпулювання фактами" з метою виправдання війни проти України та дестабілізації країн ЄС.

Ще, за даними EUobserver, санкції стосуватимуться чотирьох членів сім'ї Ковальчуків, які володіють компаніями у сфері ЗМІ та соціальних мереж і які є близькими друзями російського президента владіміра путіна.

Одна з них, Тетяна Ковальчук, є "третьою найбагатшою жінкою росії зі статками у 600 мільйонів доларів" і є співвласницею гірськолижного курорту "Ігора" під Санкт-Петербургом в росії, "де дочка путіна святкувала своє весілля", йдеться в документах ЄС.

EUobserver також підтверджує, що в санкційних списках присутні дві дочки та двоюрідний брат ватажка Чечні рамзана кадирова, а також міністри російського уряду, депутати, сенатори, регіональні губернатори, військові та чиновники.

Довідка

7 грудня в середу Єврокомісія оголосила про дев'ятий пакет санкцій проти росії за розв'язану нею війну, який пропонує затвердити країнам-членам. Пізніше стало відомо, що Угорщина виступила проти запланованого нового пакета антиросійських санкцій.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: