fbpx
Сьогодні
09:22 11 Гру 2022

До мешканців в Одесі та області поступово повертається постачання електроенергії, - облрада

Фото: Rivnenews.com.ua

На Одещині та в самому обласному центрі тривають аварійні й екстрені відключення світла, проте постачання електроенергії поступово повертається до осель споживачів.

Про це повідомив речник обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Обласна військова адміністрація та енергетики обʼєднали зусилля для того, щоб електроенергія поверталася до кожного споживача", наголосив він.

Речник нагадав, що фахівцям вчора вдалося забезпечити електроенергією всю критичну інфраструктуру. Також на цих обʼєктах є водопостачання та водовідведення.

"Поступово електроенергія повертається до споживачів як в Одесі, так і в регіоні. Хоча надалі продовжуються аварійні та екстрені вимкнення", підкреслив Братчук.

Що відбувається на Одещині?

Як писала Рубрика, російські загарбники в ніч проти 10 грудня дронами-камікадзе атакували Одеську область. Росіяни влучили в об'єкти енергетичної інфраструктури, через що сталися істотні руйнування, тисячі споживачів залишилися без електрики. На щастя, минулося без постраждалих.

Увечері 10 грудня Департамент систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОВА в соцмережах заявив, що Одеса та майже весь Одеський район залишилися без світла.

А часу на відновлення енергооб'єктів знадобиться набагато більше, ніж у попередні рази після ворожих обстрілів. Там порадили жителям регіону тимчасово виїхати з Одеси до області або за її межі.

"Якщо ви розумієте, що найближчим часом вам буде складно обходитися без електроенергії та ви маєте можливість тимчасово виїхати […], то це варто зробити", зазначили в повідомленні.

Водночас Братчук пояснив, що заява про "2-3 місяці" стосується повного відновлення високовольтних мереж та відповідного технічного обладнання.

Енергетики та обласна влада об'єднали зусилля для того, щоб електроенергія надійшла до жителів регіону найближчими днями.

"Увага! Жодних закликів до евакуації мешканців Одеси та області жоден представник влади в регіоні не робив. Вільна інтерпретація звернення, яке розміщене на офіційній сторінці Департаменту […], розглядається не інакше, як елемент гібридної війни російських спецслужб проти України. Відповідна ситуація вже вивчається представниками СБУ. Про результати цієї роботи повідомимо додатково", — написав він у Telegram.

У вечірньому зверненні, 10 грудня, Президент Володимир Зеленський зазначив, що загалом у різних областях тривають як аварійні, так і стабілізаційні відключення.

Енергосистема зараз дуже далека від нормального стану – у системі зберігається значний дефіцит, саме тому є графіки відключень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: