fbpx
Сьогодні
14:48 10 Гру 2022

Європарламент поки не дає ніяких коментарів щодо корупційного розслідування, де фігурує його віцепрезидентка

На цьому етапі Європейський парламент не може коментувати поточне корупційне розслідування, в якому фігурує заступниця Метсоли.

Про це заявила Президентка Європейського парламенту Роберта Метсола у Twitter.

"Наш Європейський парламент рішуче виступає проти корупції. На цьому етапі ми не можемо коментувати жодних розслідувань, окрім як підтвердити, що ми повністю співпрацюємо і будемо співпрацювати з усіма відповідними правоохоронними та судовими органами. Ми зробимо все можливе, щоб допомогти правосуддю", написала Метсола у своєму Twitter 10 грудня.

 

Як писала Рубрика, у Брюсселі та околицях 9 грудня були проведені обшуки й арешти в межах розслідування діяльності "злочинної організації, корупції та відмивання грошей".

Зокрема, правоохоронці вилучили приблизно 600 тисяч євро готівкою, мобільні телефони та комп'ютерне обладнання.

Пізніше ЗМІ з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомили, що у рамках розслідування була арештована одна з віцепрезиденток Європарламенту Єва Кайлі. Наголошують, що вона фігурує у справі про незаконний лобізм на користь Катару в установі ЄС.

У справі також арештували помічника євродепутата з групи соціалістів і демократів, який є колегою Кайлі, і колишнього депутата Європарламенту від Італії П'єра-Антоніо Панцері, також соціаліста.

Нагадаємо, що 9 грудня призупинили членство Кайлі у політичній групі в Європейському парламенті та виключили з її власної політичної партії у Греції.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: