fbpx
Сьогодні
18:00 08 Гру 2022

Разом із The Good Plastic Company організація "Україна без сміття" запускає збір міцного полістиролу

Організація "Україна без сміття" разом із The Good Plastic Company запускає збір міцного полістиролу.

Станція сортування знаходиться в Києві, по вул. Саперно-Слобідська, 25/4. Актуальний графік роботи завжди є на сайті або в соцмережах Інстаграм та Фейсбук.

"Україна без сміття" — соціальний стартап, який має на меті створення мережі інноваційних інфраструктурних об'єктів для громадського сортування відходів. Першими відкрили найбільший в Україні громадський простір для сортування, де приймають на переробку або безпечну утилізацію (близько 40 різних позицій).

Відсьогодні сортувальна станція УБС буде приймати відходи полістиролу (PS 6) усіх кольорів для компанії The Good Plastic Company, яка виготовляє оздоблювальний матеріал Polygood.

♻️ Що таке Polygood?

Polygood — це 100% перероблений і придатний до повторної переробки пластиковий матеріал. Він виробляється з широкого спектру пластикових відходів зі споживчих та індустріальних джерел, таких як холодильники та одноразові столові прибори, електроніка та промислові витратні матеріали.

Головна мета компанії — замінити первинний пластик та інші несталі матеріали скрізь, де це можливо, зробивши перероблений пластик новою нормою у дизайні та архітектурі.

The Good Plastic Company вже кілька років співпрацює з такими брендами, як Nike, Adidas, McDonald's, Jimmy Fairly, Foot Locker і виготовляє для них унікальні дизайнерські візерунки плит, з яких створюються сучасні й екологічні меблі та елементи дизайну інтер'єру та екстер'єру.

Сама компанія не збирає пластикові відходи – вона закуповує сировину у ресайклінг-компаній. Найпопулярнішими «інгредієнтами» для виготовлення продукту є старі холодильники й інша побутова техніка, яка розрахована на довге користування.

Мета цієї ініціативи — зібрати якомога більше відходів різнокольорового полістиролу, який буде застосовано для створення унікальних дизайнерських панелей. Який відомий бренд на цей раз використає вторинний пластик у своєму інтер`єрі поки що невідомо, проте це чудова можливість долучитися до ініціативи кожному, щоб поміняти ставлення до сміття у всьому світі й вплинути на вирішення проблеми забруднення довкілля.

♻️ Що таке Полістирол (PS 6)?

ПС – різновид термопластичного полімеру, що складається з гранул, які в процесі екструзії або лиття набувають форму необхідної продукції. Даний матеріал активно застосовується у виготовленні різних товарів побутового призначення і будівельних конструкцій.

Більшість виробів призначені лише для одноразового використання, зазвичай вони потрапляють на звалища разом з іншими побутовими відходами, які забруднюють навколишнє середовище.

♻️ Які пакування Полістиролу (шукайте трикутничок із цифрою 6 або PS всередині) приймає УБС?

  • коробки з-під CD (без наліпок)
  • коробки з-під аудіокасет (без наліпок)
  • чисті коробки з-під цукерок ferrero rocher і схожі (важливо – без наліпок)
  • сувенірні бокси (без наліпок)
  • чисті прибори (виделки, ложки, ножі)

УВАГА! Приймається тільки цупкий і міцний пластик.

PS. Для переробки не підходить тонкий полістирол (стакани від йогуртів і прозорі одноразові контейнери для печива).

організація

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: