fbpx
Сьогодні
11:28 07 Гру 2022

Будівля "Квіти України": Мінкульт подає апеляцію через скасування судом статусу пам'ятки культури

На рішення ОАСК, яким скасували наказ Мінкульту про внесення павільйону "Квіти України" у Києві до реєстру пам'яток, Міністерство культури та інформаційної політики планує подавати апеляційну скаргу.

Про це мова йде у заяві міністерства.

"Розгляд справи відбувався за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи. Відповідно до норм законодавства Міністерство культури та інформаційної політики чекає рішення суду, щоб подати апеляційну скаргу.

"Квіти України" – унікальна пам'ятка культурної спадщини в стилі пізнього модернізму, що є витвором Левчука, Гончаренка, Лаврова, Одайника та інших, а також має вплив на розвиток культурного середовища Києва.

Станом на сьогодні "Квіти України" залишається пам'яткою культури та має охоронний статус", наголосили у Мінкульті.

Там підкреслюють, що припис МКІП було видано правомірно та з дотриманням норм закону "Про охорону культурної спадщини" відповідно до повноважень МКІП.

"Відповідно до частини другої статті 30 закону приписи органів охорони культурної спадщини є обов'язковими для виконання всіма юридичними та фізичними особами.

Це означає, що збереження "Квіти України" – пріоритетне завдання у контексті загального збереження культурної спадщини для майбутніх поколінь. Ми продовжуємо боротьбу в юридичному полі. Але нам потрібна ваша підтримка.

Ми закликаємо вас не мовчати – поділіться цим дописом та збережіть наші "Квіти", – резюмували в міністерстві.

Як писала Рубрика, окружний адмінсуд Києва скасував наказ Мінкульту та Департаменту Охорони Культурної Спадщини КМДА про внесення павільйону "Квіти України" до реєстру пам'яток. Цей статус забороняє його руйнування або перебудову.

Довідка

У липні 2021 року в центрі Києва на вулиці Січових Стрільців почали зносити модерністичний фасад навчально-методичного павільйону "Квіти України".

Згодом Шевченківський районний суд Києва заборонив власнику будівлі "Квіти України" демонтаж на час судового процесу щодо порушення немайнових авторських прав архітектора.

На початку серпня того ж року департамент охорони культурної спадщини своїм наказом вніс будівлю "Квіти України" до Переліку об'єктів культурної спадщини Києва.

Тоді ж Міністерство культури та інформаційної політики також внесло будівлю "Квіти України" до реєстру державних пам'яток, що забороняє її руйнування або перебудову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: