fbpx
Сьогодні
14:57 06 Гру 2022

Будівля "Квіти України" у Києві не отримала статус пам'ятника архітектури: суд наказ Мінкульту скасував

Фото: Іван Черніченко/ Заборона

Наказ Мінкульту та Департаменту охорони культурної спадщини КМДА про внесення споруди "Квіти України" в реєстр пам'яток культурної спадщини скасували рішенням окружного адміністративного суду столиці.

Про це йде мова у рішенні ОАСК, у Facebook громадської організації "Зберегти квіти України".

"Розгляд проходив дуже швидко та за спрощеною процедурою, отже учасників справи про це навіть не мали повідомляти. Ми дізнались виключно, бо пильнували", зазначили у громадській організації.

Як повідомили захисники будівлі, ОАСК обґрунтував своє рішення тим, що будівля модернізму "це радянщина", а проєкт забудовника – відповідає "європейським зразкам".

ОАСК вирішив, що "об'єкт радянських часів, в стані, який естетичної краси та цінності історичному обличчю Києва не додає".

Захисники будівлі "Квіти України" закликали Мінкульт та Департамент охорони культурної спадщини КМДА подати апеляцію та висловити свою офіційну позицію щодо судового рішення.

"Будьте готовими виходити під Квіти, коли пан Пишний спробує знов оточити будинок парканом", – заявили захисники.

Довідка

У липні 2021 року в центрі Києва на вулиці Січових Стрільців почали зносити модерністичний фасад навчально-методичного павільйону "Квіти України".

Згодом Шевченківський районний суд Києва заборонив власнику будівлі "Квіти України" демонтаж на час судового процесу щодо порушення немайнових авторських прав архітектора.

На початку серпня того ж року департамент охорони культурної спадщини своїм наказом вніс будівлю "Квіти України" до Переліку об'єктів культурної спадщини Києва.

Тоді ж Міністерство культури та інформаційної політики також внесло будівлю "Квіти України" до реєстру державних пам'яток, що забороняє її руйнування або перебудову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: