fbpx
Сьогодні
09:10 06 Гру 2022

Військова місія для України: 24 країни ЄС запропонували свою участь у нових військових навчаннях

English version here

Для нової місії із навчання українських військових 24 країни Європейського союзу надали свої пропозиції для участі.

Про це йде мова у блозі глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля на сайті Європейської служби зовнішніх справ, пише ЄП.

"Навчання відбуватиметься у різних країнах ЄС: 24 країни-члени висунули понад 100 пропозицій щодо навчальних модулів, які наразі розглядаються на предмет їх відповідності українським потребам", – написав Боррель.

Зазначають, що станом на 5 грудня 15 модулів тривають за участю 1125 українських військовослужбовців, а дев'ять модулів вже завершено за участю 377 військовослужбовців.

Як писала Рубрика, українські військовослужбовці вже проходять підготовку на полігоні Лібава у Чехії.

Нагадаємо, нова тренувальна місія Європейського союзу для військових Збройних сил України (EUMAM Ukraine) досягла повної оперативної готовності.

Мандат місії спочатку триватиме два роки, а фінансовий орієнтир загальних витрат на цей період становитиме 106,7 млн євро.

Місія забезпечуватиме координацію з двосторонніми заходами держав-членів на підтримку України, а також з іншими міжнародними партнерами. Вона також буде відкритою для участі третіх держав.

Нагадаємо, що серія тренувань, які проводили інструктори Збройних сил Канади в координації з Армією Британії для українських військових в межах навчальної операції UNIFIER у Великій Британії на цей рік, завершилася.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: