fbpx
Сьогодні
19:23 02 Гру 2022

До весни 2023-го Туреччина очікує більшої ясності щодо припинення вогню в Україні

English version here

До весни 2023 року Анкара очікує побачити "більш чітку картину" щодо припинення вогню у війні в Україні або повернення переговорів, про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Про це повідомляє Daily Sabah.

Чавушоглу сказав: "Я думаю, що ми також повинні переконати деяких західних союзників повернутися зараз за стіл переговорів. Україна просувається вперед на місцях, відвойовує деякі території, окуповані території, але Росія у відповідь навмисно націлюється на цивільну інфраструктуру. Таким чином, життя стає важким для українців зокрема, і для нас, для всіх нас".

Глава турецької дипломатії підкреслив, що у війні в Україні з'явилися "більш складні нові реалії".

Він додав: "Я думаю, що до весни ми матимемо більш чітку картину щодо припинення вогню, або перемир'я, або (повернення за стіл переговорів)".

Довідка

Туреччина раніше неодноразово намагалася стати посередником у досягненні мирної угоди між Україною та росією; останні очні переговори між сторонами відбулися наприкінці березня у Стамбулі.

Анкара підкреслює підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також закрила протоку Босфор для військових суден рф. При цьому Туреччина відмовляється запровадити санкції проти росії та продовжує вести з нею переговори й торговельні зносини.

Кілька днів тому глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу заявив, що рішення Європейського Союзу не консультуватися з Анкарою щодо нової місії з надання військової допомоги Україні є ще одним прикладом його стратегічної сліпоти.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: