fbpx
Сьогодні
19:00 01 Гру 2022

Майже 13 тисяч ветеранських підприємств зареєстровано в Україні

В Україні зареєстровано 12 789 фізичних осіб-підприємців, які мають статус учасника бойових дій, або є близькими родичами ветеранів.

Серед таких підприємців 50,4% займаються роздрібною торгівлею. Ще 30,2% провадять діяльність, пов'язану з гуртовою торгівлею. Закривають трійку лідерів підприємницької зайнятості операції з нерухомим майном. Такою діяльністю займається 20,9% ветеранів-підприємців.

Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів підтримує бізнес, який належить ветеранам, а також їхнім родинам.

Наразі від Фонду можна отримати державне відшкодування за придбані:

  • генератори, акумулятори,
  • ноутбуки,
  • кавомашини,
  • будь-які інші товари чи обладнання для ведення ветеранського бізнесу.

Наталія Калмикова, виконавча директорка Українського ветеранського фонду, говорить: "Ветерани, їхні родини, а також сім'ї померлих захисників і захисниць можуть отримати відшкодування для бізнесу на суму до 20 тисяч гривень. Ці суми на оперативні витрати допомагають підтримати на плаву малий та середній бізнес".

Програмою "20 тисяч" від УВФ можуть скористатися дружини/чоловіки ветеранів і ветеранок (тих, хто має посвідчення учасника бойових дій), їхні батьки, діти, а також сім'ї померлих захисників і захисниць. Важливо, бізнес має бути офіційно зареєстрований, як ФОП чи самозайнята особа.

Ознайомитись з переліком необхідних документів можна за цим лінком: https://veteranfund.com.ua/projects/20000-2/

Програма відшкодування діє до завершення воєнного стану.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: