fbpx
Сьогодні
22:06 30 Лис 2022

Зоозахисники назвали "живодерським" новий законопроект 8150, який вносить зміни до закону про благополуччя тварин

У документі пропонується дозволити знищення безпритульних тварин та повернути деякі жортсокі норми щодо поводження із тваринами у промисловості 

В жовтні у Верховну Раду надійшов законопроект 8150 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення вимог законодавства про харчові продукти, корми, ветеринарну медицину та благополуччя тварин". 

Активісти з організації UAnimals придивились до документу та назвали його "живодерським", адже в законопроекті пропонується:

  • Прибрати із закону «Про захист тварин від жорстокого поводження» пункт про заборону масового знищення безпритульних тварин для депопуляції. Це може призвести до масового винищення безпритульних собак і котів.
  • Знову дозволити виробництво в Україні фуа-гра, для якого тварин піддають жахливим мукам.
  • Дозволити патрання, обсмалювання, зняття шкіри, копчення, відокремлення частин у тварин тощо до припинення їхнього серцебиття. Тобто піддавати тварин тортурам навіть в момент вбивства.

Головний ініціатор законопроекту — нардеп-мажоритарник  Олександр Гайду від Слуги народу. В серпні цього року в Національне агентство з питань запобігання корупції – НАЗК повідомили, що склали адміністративний протокол на Гайду через зловживання ним права на депутатське звернення.

В UAnimals просять розголосу щодо жорстокого законопроекту, щоб не допустити його прийняття. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: