fbpx
Сьогодні
16:23 27 Лис 2022

Лукашенко впевнений, що Сполучені Штати "забороняють" Україні вести перемовини з росією

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Сполучені штати в тому, що вони "забороняють" Україні вести перемовини з російською федерацією, а Зеленський "порушує принципи переговорного процесу"

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Самопроголошений лідер Білорусі висловив таку думку в ефірі пропагандистської російської телепрограми.

"Якщо ви маєте на увазі керівництво України, то абсолютно точно йому не дають. Американці хочуть одним ударом, одним заходом покласти Європу і через росію підібратися до Китаю. Звичайно, розтоптавши рф", – сказав Лукашенко.

Він також заявив. що у росіян та українців "одна кров", проте Україна цього "не розуміє".

"Не можна попередньо умови висувати. Сядьте за стіл переговорів, і там усі умови висунете. І другий принцип класичний – компроміси.

Не треба, щоб вбивали своїх. Ну кров у нас одна в жилах тече. Я бачу, що це росія розуміє. Чи зрозуміє це Україна? Ну, найближчим часом, подивимося", сказав самопроголошений лідер Білорусі.

Лукашенко також заявив, що президент України "порушує" класичний переговорний процес, і що рф завжди відкрита до перемовин.

"Росія завжди простягала руку до переговорів. Різкий поворот України "ми не будемо". Так це на самому початку! Ну, я сьогодні прямо сказав: знову, напевно, не дадуть змоги домовитися", зазначив Лукашенко.

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, якщо Україна хоче уникнути величезних жертв і повного знищення, то Президент України Володимир Зеленський має зупинитися та піти на мирні переговори з країною-агресором росією.

Як писала Рубрика, лукашенко також визнав, що його країна бере участь у війні по інших напрямках. А також пояснив, що його війська до 40 тисяч людей не зможуть допомогти росії в агресії проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: