fbpx
Сьогодні
09:36 30 Лис 2022

Парламент Чехії дозволив навчання українських військових у країні

English version here

Палата депутатів чеського парламенту прийняла рішення дозволити перебування українських військових для навчання на території країни.

Про це повідомило видання Ceske Noviny, пише Рубрика.

Як зазначили у виданні, палата депутатів також схвалила направлення чеських військових для навчання українців в інших країнах-членах Європейського Союзу та мандат для двох інших іноземних місій у Косово та Іраку.

Цю пропозицію, яку уряд затвердив у середині листопада, проте її ще мають розглянути чеські сенатори. Очікують, що це відбудеться у четвер.

За попередньою інформацією від Військового комітету навчання будуть проходити на полігоні Лібави. Підготовка українських солдатів у Чехії стосуватиметься механізованих підрозділів та спеціальних професій.

До кінця наступного року, згідно з урядовими документами, має відбутися п'ять чотиритижневих турів, в кожному з яких візьмуть участь до 800 українських солдатів.

"Основний акцент буде зроблено на підготовці нових або мобілізованих українських воїнів, експлуатації систем озброєння, управлінні процесами планування, тобто на всіх заходах, необхідних для успішного ведення боротьби з російським агресором", наголошують у документі законодавці.

Навчання базується на двосторонній угоді між урядами Чехії та України, але в майбутньому воно буде передано допоміжній місії ЄС. Міністри оборони країн ЄС погодилися з необхідністю підготовки навчальної місії на неформальній зустрічі в Празі в серпні.

Згодом Чехія має виділити до місії ЄС до 55 осіб, які діятимуть на території інших країн Євросоюзу.

Нагадаємо, що Іспанія має можливість навчати 2400 українських військовослужбовців на рік в рамках нещодавно затвердженої місії ЄС.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: