fbpx
Сьогодні
13:05 30 Лис 2022

Генштаб: втрати української армії є закрита інформація, але рф має понести покарання

English version here

Фото: Укрінформ

Генеральний штаб Збройних сил України не може озвучити втрати української армії у повномасштабній війні проти рф та наголошує на незворотності покарання для країни-агресора за загибель і поранення українських громадян.

Про це повідомив керівник Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник у коментарі УП.

Нагадаємо, що голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у зверненні наголосила на оцінці втрат України у війні проти росії у 100 тисяч військових.

На прохання УП прокоментувати таку оцінку втрат України у війні проти рф, яка була озвучена очільницею Єврокомісії, у Генштабі нагадали, що втрати військових є закритою інформацією.

"Ми не можемо підтвердити цю цифру, акцентуємо, що втрати української армії є службовою інформацією і підпадають під гриф обмеження оприлюднення.

Водночас, якщо те, що озвучила глава Єврокомісії, дозволить притягнути до відповідальності країну-агресора, ми можемо лише підтримувати дії, які сприятимуть законному покаранню для тих, хто влаштував геноцид українського народу.

Потрібно робити все для того, аби на лавці підсудних опинилися всі відповідальні за втрати цивільних і військових громадян України", наголосив Сеник.

Нагадаємо, що втрати армії на війні бувають безповоротними (загиблі) та санітарними (поранені та травмовані).

У зверненні глави Єврокомісії про оцінку втрат України у війні не вказувалося, на основі чиїх даних було зроблено таку оцінку.

Більше того, після поширення новин щодо цієї оцінки з оприлюдненого звернення фон дер Ляєн вилучили згадку про те, що Україна втратила у війні з росією 100 тисяч військових.

Ще пізніше директорка з політичних комунікацій Єврокомісії Дана Спінант повідомила, що озвучені головою ЄК дані про втрати України під час війни включають поранених та загиблих.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну армія рф втратила у загальному підсумку майже 88 900 вояк, лише за одну добу близько 500 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: