fbpx
Сьогодні
08:38 29 Лис 2022

Генштаб: ЗСУ збили 2 ворожі літаки та успішно відбили атаки на Донбасі

Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу українські Збройні сили відбили ворожі атаки в районах 10 населених пунктів на Донбасі, а також завдали втрат авіації загарбників, "приземливши" 2 російські винищувачі

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів:

  • Новоселівське, Білогорівка Луганської області,
  • Серебрянка, Верхньокам'янське, Білогорівка, Яковлівка, Первомайське, Опитне, Невельське, Красногорівка Донецької області.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 3 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Українські захисники збили ворожі літаки Су-25 та Су-24.

Атаки російської армії

Ворог завдав 9 ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

У Генштабі наголосили, що зберігається загроза ракетних ударів окупантів по об'єктах критичної інфраструктури по всій території України.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Сіверському напрямку мінометні та артилерійські обстріли зафіксовано в районах населених пунктів Сеньківка Чернігівської області та Середина Буда, Нововолодимирівка, Рожковичі Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку обстрілів з мінометів та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Бударки, Чугунівка та Амбарне Харківської області.
  • На Куп'янському напрямку противник тримає оборону раніше зайнятих рубежів та здійснив обстріли з артилерії різних типів по районах населених пунктів Бологівка, Кам'янка, Куп'янськ, Табаївка, Крохмальне та Берестове Харківської області.
  • На Лиманському напрямку ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій та здійснив обстріли з артилерії по районах населених пунктів Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське Донецької області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Вогневого ураження з танків та артилерії зазнали обʼєкти в районах населених пунктів Серебрянка, Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Курахове, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива та Нескучне Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку окупанти ведуть оборонні дії, були зафіксовані обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях Сил оборони та районах населених пунктів Запорізької області, що неподалік лінії зіткнення. Ракетних ударів ворога зазнала цивільна інфраструктура міста Дніпро.
  • На Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти ведуть позиційну оборону. Росіяни не припиняють артилерійських обстрілів підрозділів українських військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема міста Херсон.

Ситуація на тимчасово окупованих територіях

У зведенні повідомляють, що на тимчасово зайнятій території Луганської області загарбники здійснюють так звану націоналізацію майна агропромислових підприємств.

У населеному пункті Білокуракине ворог вивозить урожай та техніку з місцевих агрофірм.

На тимчасово зайнятій території Херсонської області зафіксовано посилення противником адміністративно-поліцейського режиму, у зв'язку з чим сплановано заміну окремих підрозділів збройних сил рф на підрозділи Росгвардії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: