fbpx
Сьогодні
13:44 27 Лис 2022

До Києва приїхала глава МЗС Бельгії, яка раніше незаконно побувала у Криму: зустрічалася з президентом

Фото: Твіттер/ Аджі Лябіб

У складі бельгійської урядової делегації міністерці закордонних справ Аджі Лябіб офіційно Київ дав згоду на візит до України, який раніше не погоджували через її незаконну поїздку до окупованого Криму ще у ролі журналістки та за яку вона перепросила.

Про це повідомляє ЄП.

У Twitter Аджі Лябіб написала, що вона прибула до Києва разом з прем'єром Александром де Кроо, разом з ним була на зустрічі із Зеленським.

Також, прем'єр Бельгії Александр де Кроо та міністерка закордонних справ Аджа Лябіб в рамках свого візиту до України відвідали Бородянку, що побувала в окупації на початку війни.

"Бенксі залишив тут яскравий сигнал надії – свою інтерпретацію бою Давида з Голіафом", – підписала вона фото.

Окрім того, під час візиту у суботу 26 листопада де Кроо оголосив, що Бельгія зробить внесок у розмірі 10 млн євро в ініціативу для постачання українського зерна до найбідніших країн Азії та Африки.

Нагадаємо, що цього дня також стало відомо, що Бельгія планує надати Україні мобільні лабораторії та підводні безпілотники.

Довідка

Як відомо, після призначення Аджі Лябіб на посаду політичні опоненти відразу ж пригадали їй поїздку до окупованого Криму, куди вона їздила як журналістка.

Після розголосу в МЗС України заявили, що "не закриватимуть очі" на ситуацію.

Вже на посаді Лябіб написала українському колезі Дмитру Кулебі листа, в якому висловила підтримку Україні, наголосивши на належності Криму та Донбасу до України.

Згодом на полях неформальної зустрічі європейських глав МЗС у Празі Лябіб зустрілася з Кулебою і пояснила свій візит до окупованого Криму, визнавши порушення при перетині кордону.

Перший час після того про можливість візиту Аджі Лябіб до Києва не згадували. Хоча раніше вона висловлювала таке бажання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: