fbpx
Сьогодні
21:41 26 Лис 2022

Президент із дружиною, а також прем’єри Бельгії та Литви вшанували пам’ять жертв Голодоморів

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський із дружиною Оленою та Прем'єр-міністром Королівства Бельгія Александром Де Кроо і Прем'єр-міністром Литовської Республіки Інгрідою Шимоніте у 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років взяли участь у церемонії вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні.

Про це повідомляється на сайті Президента.

Зазначається, що церемонія відбулася на території Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

Володимир і Олена Зеленські з главами іноземних делегацій пройшли центральною алеєю меморіального комплексу та встановили колоскові композиції із запаленими лампадками перед скульптурою "Гірка пам'ять дитинства".

Пам'ять жертв злочину комуністичного тоталітарного режиму також ушанували керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Присутні вшанували пам'ять жертв голодоморів у загальнонаціональну хвилину мовчання, під час якої лунали удари дзвона.

Подружжя Зеленських разом з іноземними гостями також відвідали Національний музей Голодомору-геноциду, де ознайомилися з його експозицією.

Зокрема вони оглянули виставку "Leica, що бачила Голодомор", відкриту 23 листопада.

Відвідувачі вперше зможуть побачити оригінальний альбом зі світлинами Харкова 1933 року та фотоапарат Leica ІІ, на який вони були зроблені. Ця камера належала австрійському інженерові Александру Вінербергеру, який у 1932-1933 роках працював у Харкові й таємно сфотографував жертв Голодомору, а в 1934-му вивіз плівку до Австрії. Зроблені ним світлини є надзвичайно цінними доказами скоєння комуністичним тоталітарним режимом злочину проти української нації.

Довідка

В Україні сьогодні вшановують пам'ять жертв Голодоморів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: