fbpx
Сьогодні
09:30 12 Лис 2022

У британській розвідці вважають, що своїм відступом рф підтвердила серйозні проблеми у російської армії

Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

Відступ російсько-окупаційних військ з Херсону публічно підтверджує визнання російською армією труднощів, з якими вони зіткнулися на західному березі Дніпра

Про це пише Рубрика, посилаючись на звітрозвідки Міноборони Британії.

"Херсон був єдиною обласною столицею, захопленою російськими військами з лютого, тому відхід завдає значної репутаційної шкоди…

Цілком ймовірно, що росія все ще намагається евакуювати сили з інших районів області через річку до оборонних позицій на східному березі", зазначили у британській розвідці.

Також у Міноборони Британії повідомляють про ймовірність того, що російська військова техніка та сили в цивільному евакуювалися разом із заявленими 80 000 евакуйованих цивільних осіб протягом останніх тижнів.

"Завершення виходу відбулося лише через два дні після його оголошення. Цілком ймовірно, що процес виведення вже розпочався ще 22 жовтня, коли посадовці росіян у Херсоні закликали мирних жителів покинути місто", підкреслюють британські розвідники.

Також зазначають, що, ймовірно, у рамках цього процесу російські війська зруйнували автомобільні та залізничні мости через річку Дніпро.

Контрнаступ на півдні України

Нагадаємо, що українські захисники влітку 2022 року повідомили про початок контрнаступу на півдні України.

Від того часу воїни ЗСУ регулярно обстрілювали логістичні маршрути загарбників, знищували їхні бази та склади зі зброєю.

9 листопада міністр оборони держави-агресора Шойгу повідомив про початок відведення військ з правого берега Херсонської області.

Нагадаємо, що 11 листопада в управлінні розвідки зазначили, що Херсон під контролем ЗСУ.

Мешканці Херсона виходять на вулиці із українськими прапорами в очікуванні Збройних сил України у місті.

Про те, що у Херсон вже зайшли українські спецпідрозділи, а Збройні сили на підході, підтвердив і Президент Зеленський.

Своєю чергою Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов наголосив, що Україна не планує "заморожувати" війну після деокупації Херсона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: