fbpx
Сьогодні
13:09 12 Лис 2022

Президент США подякував прем'єр-міністру Камбоджі за позицію щодо війни рф проти України

Фото: Reuters

Президент Сполучених Штатів Джо Байден подякував голові регіонального блоку АСЕАН, прем'єр-міністру Камбоджі за його критичні зауваження про війну росії проти України

Про це повідомляє Reuters.

У виданні зазначили, що очільник Білого дому зробив цю заяву перед зустріччю з Хун Сеном, давнім лідером Камбоджі та цього року головою блоку Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).

Нагадаємо, що Камбоджа приймає у себе щорічний саміт Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) та паралельний саміт Східної Азії.

У ньому беруть участь багато лідерів, у тому числі Байден, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, прем'єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе та президент Південної Кореї Юн Сук Ялина.

Захід є першим у серії самітів у Південно-Східній Азії протягом наступних семи днів.

На цих самітах повинні розв'язувати глобальні питання:

  • війна рф проти України,
  • клімат,
  • регіональна напруженість через Тайванську протоку, Південно-Китайське море,
  • пуск ракет з Північної Кореї.

Байден зосередиться на Індо-Тихоокеанському регіоні. Він розповість про відданість США заснованому на правилах міжнародному порядку в Південно-Китайському морі під час своїх дискусій, заявили на цьому тижні високопосадовці адміністрації.

Глави урядів країн Південно-Східної Азії провели в суботу переговори зі світовими лідерами і мали зустрітися з президентом США Джо Байденом. Адже регіон намагається впоратися зі зростаючим суперництвом між Китаєм і західними державами.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також перебуває у Камбоджі після підписання Договору про дружбу та співпрацю з АСЕАН. Україна має на меті зміцнити зв'язки з блоком.

Кулеба сказав, що провів прямі переговори з кількома лідерами країн АСЕАН.

Він закликав їх засудити вторгнення росії до України, попередивши, що збереження нейтралітету не в їхніх інтересах.

Кулеба також сказав, що закликав їх не допустити, щоб росія затримала рух української сільгосппродукції в рамках угоди щодо чорноморського зерна, термін дії якої може закінчитися 19 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: