fbpx
Сьогодні
12:41 12 Лис 2022

Україні на шляху до НАТО потрібні гарантії безпеки, щоб мати можливість дійти до "відкритих дверей", - Зеленський

Україні на шляху до вступу в НАТО потрібні гарантії безпеки, оскільки навіть після перемоги та настання миру українців все ще очікуватиме нова агресія рф, яка є цілком ймовірною

Про це президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю CNN.

"Україні потрібні гарантії безпеки. Світу потрібні гарантії безпеки в Україні. Від цього залежить стабільність і, до речі, та втома, про яку ви говорили (від війни. – ред.).

Після нашої перемоги, після миру ми не хочемо повернення до такої самої ситуації – вона може бути", – сказав Глава країни.

Зеленський пояснив, що військово-політичному керівництву росії, яке є тепер, потрібна "пауза в тому чи іншому вигляді". Таку паузу кремль, наприклад, отримав після досягнення Мінських домовленостей.

"Їм потрібні паузи. Потім вони набираються сил, грошей, зброї, потім починають інформаційно готувати своє суспільство, і коли все це об'єднано і готове, вони починають наступ.

Бо мета одна – знищити нашу незалежність. Більше ніяких цілей там немає", – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна вже показала світу свою силу. Зеленський впевнений, що за стійкістю своєї оборонної системи вона перебуває щонайменше на рівні країн НАТО.

"Я вважаю, що було б справедливо, щоб усі ми були в одному колі безпеки, Альянсі безпеки. Тому що війн усередині НАТО немає, тому для нас це найбезпечніша конструкція", підкреслив президент.

Однак шлях до НАТО може виявитися довшим, ніж хотіли б українці.

"Через особисті думки інших лідерів держав", – не суспільств, оскільки всі суспільства точно підтримують Україну, заявив Зеленський.

"Якщо цей шлях довший, ніж ми можемо собі дозволити, то на цьому шляху нам потрібні гарантії безпеки.

Щоб ми дійшли до цього НАТО, просто були спроможні. А то двері в НАТО, всі кажуть, відчинені, але туди ще треба дійти", пояснив український лідер.

Раніше посол Великої Британії Мелінда Сіммонс розповіла, що для вступу до НАТО Україні потрібні значні оборонні реформи.

Зі слів дипломатки, українські захисники вже довели, що вміють поводитися зі зброєю Альянсу, проте робота має продовжитись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: