fbpx
Сьогодні
17:23 09 Лис 2022

Секретар Радбезу росії прибув до Ірану, імовірно для обговорення чергового постачання зброї

English version here

Для зустрічі з іранськими політичними та економічними високопосадовцями до Тегерана прибув секретар ради національної безпеки росії микола патрушев

Про це повідомляє державна Агенція новин Ісламської республіки.

патрушев уже зустрівся із секретарем Вищої ради національної безпеки Ісламської Республіки Іран Алі Шамхані, який наголосив на "важливості зміцнення співпраці між двома країнами".

Зокрема, Шамхані запропонував посилити співпрацю у сферах енергетики, транспорту, сільського господарства, торгівлі, банківської справи та довкілля.

А втім, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що справжня ціль візиту патрушева інша — ймовірно, він прибув до Тегерана, щоб обговорити купівлю іранських балістичних ракет.

Зі свого боку, на думку аналітиків ISW, Тегеран прагне "публічно повідомити про зміну балансу свого стратегічного партнерства з москвою" Ізраїлю та Саудівській Аравії, з якими співпрацює кремль.

Також візит патрушева відбувається на тлі повідомлень про те, що іранський режим шукає допомоги росії для придушення протестів, які тривають у країні.

Довідка:

В Інституті вивчення війни вважають, що росія з допомогою Ірану намагається обійти західні санкції.

Ще 19 липня президент рф володимир путін зустрівся в Тегерані з головою Ірану Ібрагімом Райсі. Країни підписали меморандум співробітництва в галузі авіаперевезень. Зокрема, авіакомпаніям обох країн дозволено виконувати вантажні рейси без обмеження пропускної спроможності. Крім того, погоджено експорт до росії іранських деталей та обладнання. Центри Ірану надаватимуть ремонтно-експлуатаційні послуги й технічну підтримку російським літакам.

Іран все-таки визнав постачання дронів до рф перед вторгненням в Україну.

Проте представники воєнної розвідки України знайшли інформацію, яка може свідчити, що іранські безпілотники постачали до росії після 24 лютого.

За інформацією Sky News, за дрони Іран отримав від рф готівку та захоплену в Україні західну зброю.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: