fbpx
Сьогодні
20:01 09 Лис 2022

МЗС України прокоментувало пропозиції перемовин з росією

English version here

Україна вважає чергові спроби росії запросити її до переговорів про завершення війни "димовою завісою" для того, щоб виграти час і змінити ситуацію на свою користь.

Про це у своєму коментарі заявив речник МЗС Олег Ніколенко після заяви речниці МЗС рф, пише ЄП.

Він зауважив, що поки у заявах з росії зовсім не йдеться про виведення військ з території України, а лунають лише загальні фрази про те, що Москва "відкрита до перемовин".

"Заява МЗС росії – чергова димова завіса. російські посадовці починають згадувати про перемовини кожного разу, коли російські війська зазнають поразки на полі бою. У Москві не зацікавлені у відновленні миру в Україні. Імітуючи готовність до діалогу, рф намагається виграти час, аби перегрупувати підрозділи, підготувати нещодавно мобілізованих росіян, вирішити питання нестачі озброєння, усунути недоліки логістики, а потім з новими силами вдатися до нових хвиль агресії. Ми це вже проходили в 2014-2015 роках", – зауважив Олег Ніколенко.

Він наголосив, що все те, що продовжує робити росія, ніяк не свідчить про її зацікавленість у мирних перемовинах.

"Нагадаю, що Україна неодноразово пропонувала переговори. Але завжди отримувала або зневажливу реакцію та вимогу підкоритися ультиматумам кремля, або чергові акти геноциду українців", – додав речник МЗС.

Нагадаємо, вдень 9 листопада від МЗС рф заявили, що росія готова до перемовин з Україною "з рахуванням тих реалій, які складаються на поточний момент".

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: