fbpx
Сьогодні
19:00 05 Лис 2022

Вінничани закуповують генератори для пунктів обігріву в підвалах багатоквартирних будинків

Мешканці Вінниці відгукнулися на заклики міської ради та до муніципальної мережі пунктів обігріву. Облаштовують такі пункти у підвалах своїх багатоквартирних будинків

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Крім того, жителі ряду будинків уже долучились до ініціативи мерії та подали заявки на часткове відшкодування витрачених коштів шляхом проведення ремонтних робіт в будинку.

Директор Департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман розповів:

«Ми говоримо про те, що підвали багатоквартирних будинків є об'єктами подвійного призначення, тобто ці приміщення з одного боку використовуються як тимчасові укриття під час повітряної тривоги, а з іншого – можуть бути пунктами обігріву в умовах, коли через дії ворога ми ризикуємо тимчасово залишитися без послуг з теплопостачання.

Тому важливо, щоб люди мали місце, де в умовах низьких температур, можна буде зігрітися поки фахівцями не буде відновлена подача послуг".

На сьогодні, по багатоквартирних будинках міста, які знаходяться на обслуговуванні управляючих компаній наявні 29 облаштованих пунктів обігріву. Мешканці зробили ремонт приміщень та закупили сюди генератори.

Ще 27 генераторів придбали в будинках, в яких створені ОСББ. З них 18 ОСББ уже звернулися на відшкодування 50% витраченої суми.

Ігор Іванов зазначає: «Люди усвідомлюють, що ця зима може бути однією з найважчих, тому скинулися грошима, а міська рада буде допомагати їм надалі за визначеною схемою. Зараз ці ОСББ готують необхідні документи, щоб з нового року отримати ті чи інші послуги за рахунок міської ради. Робота в цьому напрямку триває, тож, думаю, що з часом кількість таких заявок збільшуватиметься».

Щоб долучитися до програми Вінницької міської ради, люди мають облаштувати підвал свого будинку під пункт обігріву, наприклад, прибрати його, зробити освітлення та придбати генератор. Далі мешканці зі зібраними документами мають звернутися до департаменту.

Якщо, наприклад, придбаний генератор коштував 50 тисяч гривень, на половину цієї суми, тобто 25 тисяч, мешканці можуть замовити виконання коштом міської ради тих чи інших робіт в місцях загального користування. Це може бути заміна вікон на енергоощадні, ремонт електрощитових, системи електропостачання в будинку чи підвалі тощо.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: