fbpx
Сьогодні
13:44 05 Лис 2022

У Рівному встановлять намети з тепловими гарматами: навіщо це рішення

У обласному центрі Рівне встановлять намети, в яких мешканці зможуть перебувати цілодобово, у випадку відключення в їхніх оселях світла та тепла

Про це повідомляє "Рівне вечірнє".

У чому проблема?

Починаючи з 10 жовтня росія наносить ракетні удари та удари іранськими дронами по енергетичній інфраструктурі України.

Так, зранку 31 жовтня росія завдала ракетних ударів по десятках містах України.

Унаслідок пошкодження критичної інфраструктури є проблеми з електропостачанням на Київщині, Харківщині, Запорізькій області, Дніпропетровщині та ще кількох регіонах.

31 жовтня в Україні ввели екстрені відключення електроенергії у зв'язку з масованими обстрілами критичної інфраструктури росіянами.

Як писала Рубрика, компанія ДТЕК Київські електромережі вже оновила графіки стабілізаційних відключень електроенергії у Києві: у компанії пояснили, що світло не обов'язково вимикатимуть на 12 годин.

Наразі, тисячі українців періодично не мають світла у своїх оселях. І немає ніякої гарантії що ворог на цьому зупиниться.

Яке рішення?

У Рівному вирішили встановити намети з тепловими гарматами, зазначають у виданні.

На площі Перемоги вже з'явився каркас величезного намету площею 500 квадратних метрів.

Обігрів намету забезпечать теплові гармати.

Рівне, намет для обігріву

Фото: "Рівне вечірнє"

Намет на прохання міської влади надали благодійники – організація "Remar S.O.S". Окрім цього, у різних мікрорайонах Рівного планують розмістити принаймні ще два-три намети, але уже менших за розмірами.

А площу Перемоги для найбільшого обрали саме тому, що в цій частині міста оселилося багато переселенців.

Як це працює?

"Тут буде тепло, тут будуть вам раді й забезпечать їжею. Також тут можна буде отримати допомогу, зокрема медичну, для рівнян і переселенців.

Не можу чітко визначити спроможність цього намету, але потенційно – це тисячі людей. Ми працюємо з 72 країнами світу, починали з допомоги наркозалежним, а нині – біженцям.

Дехто з наших представників ще з 2014 року працює на Донбасі. У нас є досвід побудови таких великих наметів, два ми вже встановили в Чернівцях для прийому переселенців і з допомогою волонтерів годували тисячі людей щодня", – сказав представник організації "Remar S.O.S" Пол Вайт.

За словами міського голови рівного Олександра Третяка, намети встановлюватимуть у мікрорайонах "Північний" та "Ювілейний" і в центральній частині міста.

Це будуть місця для збору мешканців громади у разі потреби зігрітися, напитись гарячого чаю, отримати доступ до електроенергії, щоб зарядити телефони, павербанки.

Спочатку відкрити три намети планували з 1 листопада. Та як повідомили у пресслужбі міської ради, наразі ідею відтермінували – через відносно теплу погоду надворі.

Нагадаємо, що на випадок відсутності в будинках Києва електрики та опалення через російські обстріли міська влада Києва готується забезпечувати мешканців теплом у різні способи. В тому числі за допомогою теплових гармат.

Також раніше ми писали, що в Україні жителі територій, що постраждали від бойових дій, можуть безкоштовно отримати дрова, щоб мати можливість обігріти житло в осінньо-зимовий період.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: