fbpx
Сьогодні
20:00 05 Лис 2022

Благодійні фонди продаватимуть трофеї через онлайн-аукціони Prozorro: як працює це рішення

Українські благодійники продаватимуть воєнні трофеї через систему онлайн-аукціонів Prozorro. Всі кошти, які отримають фонди від продажу підуть на підтримку Сил оборони України

Про це повідомили у пресслужбі Prozorro.Продажі.

Фонд "Повернись живим", фонд Сергія Притули та благодійний фонд "БОН" виставили на продаж захоплені російські прилади та уламки від техніки. Три перші аукціони вже є в системі. Участь у торгах можна взяти до 9 листопада.

Перші три лоти:

Фонд "Повернись живим" виставив штатну радіостанцію Р-168–5-УТЕ з машини БМП-3, яка була підбита наприкінці квітня у Миколаївській області. Стартова вартість 50 000 гривень, мінімальний крок – 2 500 гривень.Лот Фонду Фонд Сергія

Притули виставив прилад хімічної розвідки, який привезли волонтери з-під Вишгорода на Київщині. Стартова ціна – 10 000 гривень, мінімальний крок – 1000 грн.

Лот Фонду Сергія Притули прилад хімічної розвідки

Благодійний фонд "БОН" виставив уламок ракети від ЗРК "ТОР", яку здобули на Миколаївському напрямку. Вартість – 120 000 гривень, мінімальний крок – 12 000 гривень.

Лот Благодійного фонду БОН уламок ракети від ЗРК

"Це невеличка частина того, що захопили чи збили українські військові, коли вибивали ворога з позицій. І єдине, на що вони можуть згодитись, ці русняві трофеї, — допомогти зібрати кошти на потреби армії", – зауважили на Prozorro.Продажі.

Нові лоти з'являтимуться на аукціоні щотижня. Це може бути уламок від російського гелікоптера або запчастини збитої ракети "Калибр" чи тубус від гранатомета.

У Prozorro.Продажі зауважили, що через благодійні аукціони їм вже вдалося залучити 6,8 млн гривень на допомогу ЗСУ та гуманітарні потреби.

Довідка

Нагадаємо, фонд Сергія Притули оголосив збір на придбання 50 бронетранспортерів Spartan. Планують з 2 по 8 листопада зібрати 200 млн гривень.

Також фонд "Повернись Живим" та мережа АЗК ОККО запустили спільну ініціативу з придбання вітчизняних розвідувальних безпілотників. Проєкт під назвою "ОКО ЗА ОКО" має зібрати кошти на 25 розвідувальних безпілотних авіаційних комплексів "ШАРК" від української компанії Ukrspecsys

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: