fbpx
Сьогодні
16:33 04 Лис 2022

Бюджет 2023 − це бюджет нашої Перемоги, − нардеп Пушкаренко

Народний депутат з фракції "Слуга народу", член Комітету з питань бюджету Арсеній Пушкаренко наголосив, що широкомасштабне вторгнення внесло свої корективи у підготовку Державного бюджету на наступний рік.

"Дуже ганебно у цьому залі чути, що окремі колеги закликають у війну не голосувати за державний бюджет. За всі роки Незалежності не було ідеального бюджету, прийнятого Верховною Радою. Але ми сьогодні воююча країна, багато викликів. Завдяки Збройним Силам України, ми сьогодні у Верховній Раді, у суверенній державі, можемо приймати бюджет на 2023 рік. Тому не повинно бути взагалі дискусій, скільки у цьому бюджеті витрачається на Збройні Сили України. Скільки треба для перемоги − стільки і будемо витрачати. Так, дійсно половина бюджету на Збройні Сили України", − зазначив з трибуни нардеп.

За його словами, деякі колеги нарікають, що щось недофінансовано.

"Яка різниця, що сьогодні недофінансово, якщо ми можемо втратити незалежність?", − заявив Пушкаренко.

З іншого боку, є критика бюджету щодо закладених грошей на відновлення.

"Ми як держава, і як влада, взяли на себе зобов'язання відновити все, що зруйнував ворог. Повинні побудувати краще і ми це зробимо, і це сьогодні робиться. Звісно це бюджет збалансований. Треба розуміти, що без допомоги міжнародних партнерів, ми б не витягнули ні бюджет цього року, ні наступного. Тому виважена державницька позиція сьогодні повинна переважати у кожного над популізмом чи амбіціями. Ті зобов'язання держави, які на сьогодні є по соціальним витратам, пенсіям, ті видатки, які держава повинна забезпечувати, вони в бюджеті закладені і будуть всі виконані", − запевнив народний обранець.

У пріоритеті:

  • Захист територіальної цілісності та суверенітету України. Держбюджет-2023 – це бюджет Перемоги, саме тому на Збройні сили України закладено 50% усіх видатків.
  • Забезпечення соціальних виплат і пенсій. Хочу наголосити: всі гарантовані державою видатки в бюджеті передбачені та будуть виплачені!
  • Відновлення об'єктів інфраструктури, знищених чи пошкоджених ворогом. У Держбюджеті передбачені кошти на відбудову. Багато людей втратили житло – і їм немає де перезимувати. Багато шкіл зруйновано російськими ракетами – і дітям немає де навчатися. Ми повинні відбудувати все, що знищив ворог!

Нагадаємо, нардепи ухвалили державний бюджет на 2023 рік у другому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: