fbpx
Сьогодні
15:36 04 Лис 2022

На півдні ЗСУ здійснили 70 вогневих завдань по позиціях ворога

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На півдні ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони України виконали 70 вогневих завдань по позиціях, районах зосередження живої сили, озброєння та техніки російських загарбників.

Про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

"Протягом ночі ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони, наносили удари по позиціях ворога, районах зосередження живої сили, техніки й озброєння та виконали 70 вогневих завдань по визначених цілях", — ідеться в повідомленні.

Втрати противника за минулу ніч дорозвідуються.

Обстановка на південнобузькому напрямку, за даними командування, залишається "достатньо напруженою", проте контрольованою Силами оборони.

Противник продовжує вести обороні дії та намагається утримати зайняті рубежі, проводить інженерно-фортифікаційне обладнання позицій на лівому березі Дніпра та змушує жителів навколишніх населених пунктів залишити місця свого проживання на правому березі. Водночас загарбники не припиняють обмежувати використання плавальних засобів і доступ до берега.

"Внаслідок варварської стратегії масованих підривів плавзасобів та суден, що перебувають біля пристаней та причалів Дніпра і притоків, рашисти створили колосальну екологічну загрозу. Тони пального, що витікають з пошкоджених суден зараз прямують за течією в дельту Дніпра, в бік заповідної зони Національного природного парку "Нижньодніпровський"", — повідомили в ОК "Південь".

Також ворог не припиняє використовувати тактику "живого щита", розміщуючи свої підрозділи в закладах соціальної інфраструктури, густонаселених житлових районах, приватних подвір'ях та будинках.

Протягом ночі росіяни завдавали удари по позиціях Сил оборони України й обстрілювали територіальні громади Миколаївського, Баштанського та Берисласького районів із застосуванням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів уздовж усієї лінії бойового зіткнення.

З метою уточнення положення українських військ і коригування артилерійського вогню загарбники застосовували безпілотні літальні апарати.

Найбільша активність роботи повітряних "шпигунів" противника зафіксована над лінією фронту та в районі нещодавно визволених територій Херсонської області. По останніх загарбники продовжують бити з важкої артилерії: понад 20 снарядів за ніч були випущені по Новій Кам'янці. Втрат серед мирного населення, за інформацією ОК "Південь", немає.

У Дніпропетровській області російські війська не припиняють тероризувати Нікопольський район. Із застосуванням реактивних систем залпового вогню "Град" та ствольної артилерії 152-го калібру були завдані удари по цивільній інфраструктурі.

Зокрема, у Червоногригорівській громаді ворожим вогнем пошкоджені п'ять приватних житлових будинків, господарча споруда, легковий автомобіль і газогін. Постраждалих серед мирного населення немає.

Корабельне угруповання російського флоту в акваторії Чорного моря, за даними командування, перебуває без змін: сім кораблів і катерів маневрують уздовж узбережжя Криму. Носії крилатих ракет, зокрема підводних човнів, протягом ночі на чергуванні не зафіксовані.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: