fbpx
Сьогодні
16:28 03 Лис 2022

G7 і світ допоможуть Україні пережити зиму, – глава МЗС Німеччини

English version here

Фото: flickr.com

Допомога Україні, особливо з урахуванням дій росії, спрямованих на руйнування української цивільної інфраструктури, є найголовнішим питанням порядку денного зустрічі G7, яка розпочалася у німецькому Мюнстері.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед початком зустрічі глав МЗС країн G7, передає "Укрінформ".

"Ми не приймемо того, щоби мир і міжнародне право були зруйновані… Ми не допустимо, щоби стратегія російського президента з руйнування України була успішною. Ми не допустимо, щоб міжнародна солідарність була зруйнована, на що він (путін) сподівається", – заявила Бербок.

Вона зазначила, що президент рф "падає ще глибше в нелюдськість", робить війну проти України дедалі жорстокішою, обравши тактику заморозити взимку українців, змусити їх голодувати та залишити без води.

Він також продовжує використовувати як зброю голод, дезінформацію і дестабілізацію інших регіонів.

Німецький міністр зазначила, що путін руйнує цивільну інфраструктуру в містах і селах, куди не можуть зайти російські солдати. Це нова методика ведення війни, заявила Бербок.

Цьому, за її словами, партнери по G7 намагатимуться запобігти, не допустити смертей багатьох українців через відсутність тепла, світла та води.

Бербок зазначила, що Німеччина вже почала надавати пакет зимової підтримки, яка полягає в наданні допомоги щодо стабілізації енергопотоків, наданні понад 100 генераторів енергії, систем опалювання, водяних насосів, санітарних матеріалів, теплої білизни тощо.

Країни G7 будуть координувати зимову допомогу з партнерами та багатьма іншими, які долучаться, і про це йтиметься на нинішній зустрічі.

Окрім питання допомоги Україні дипломати G7 також обговорять співпрацю з країнами Африки (4 листопада лідери деяких африканських країн долучаться до зустрічі), події в Ірані, Північній Кореї, а також стратегію щодо Китаю.

Перед початком засідання Бербок провела кілька двосторонніх зустрічей, зокрема з американським колегою Ентоні Блінкеном.

Зустріч глав МЗС країн G7 проходить на тлі численних протестів – у Мюнстері зареєстровано щонайменше 13 різноманітних демонстрацій.

Зазвичай глави зовнішньополітичних відомств G7 зустрічаються двічі на рік, але в нинішніх умовах зустріч є вже 10-ю від початку 2022 року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: