fbpx
Сьогодні
16:09 03 Лис 2022

Екологи розказали, з яких причин у воді підвищується вміст фосфатів та нітритів

Це стало відомо після того, як експерти відібрали проби з річки Інгулець, коли рівень води у водоймі піднявся через аварію на Карачунівському водосховищі

Відомо, що у річці піднявся рівень води після руйнування частини дамби Карачунівського водосховища, а вода на якийсь час стала червоною. 

Експерти з громадської організації "Досить труїти Кривий Ріг" зробили аналіз води в річці інгулець та виявили деяке підвищення вмісту фосфатів та нітритів у воді. 

Вони були виявлені у пробах, які належать до ІІІ категорії якості води. Всього категорій сім, починаючи з п'ятої воду можна вважати небезпечною. 

Підвищення вмісту в воді цих речовин на думку експертів може бути спричинене через заливання інженерних мереж та вигрібних ям на подвір'ях. 

"Фосфати, наприклад, можуть призводити до надмірного розмноження синьо-зелених водоростей або, як кажуть у народі, цвітіння води. А це у перспективі зменшує кількість розчиненого кисню у воді та негативно впливає на річкових мешканців", — вважають експерти організації "Досить труїти Кривий Ріг", про що вони зазначили на своїй сторінці у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: