fbpx
Сьогодні
18:20 30 Жов 2022

Посол України в Ізраїлі за допомогою США хоче змінити їхню політику щодо надання військової допомоги

Фото: Getty Images

Україна намагається змінити нейтральну позицію Ізраїлю щодо українсько-російської війни, та надання військової допомоги Києву. Для цього залучає Сполучені Штати

Про це розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в інтерв'ю The Hill.

Він вважає: "Американці – єдина країна, до якої Ізраїль прислухається".

За його словами, він щотижня зустрічається з послом США в Ізраїлі Томом Найдсом, якого називає "секретною зброєю" у своїй кампанії, спрямованій на те, щоб змусити ізраїльтян змінити курс і надати військову та протиповітряну підтримку Києву.

Посол зазначив:"Ми обговорюємо різні заходи підтримки, і знову ж таки, нам потрібно змінити цю основну тенденцію, яка відрізняє позицію Ізраїлю від решти демократичного світу, і збільшити військово-технічне співробітництво".

За словами Корнійчука, відносини України з Ізраїлем в останні тижні поглибилися "з деяких технічних питань, пов'язаних з обороною", зокрема системи попередження цивільного населення про ракетні атаки з боку рф.

"Це позитивний розвиток, і ми, звичайно, очікуємо більшого від Ізраїлю", – сказав він.

Посол України також розраховує, що США можуть більш ретельно перевіряти, чи дотримується Ізраїль західних санкцій щодо росії.

Він вважає: "Питання санкцій також важливе, і американці перебувають у набагато кращому становищі, щоб перевірити, чи дотримуються ізраїльтяни цих санкцій, чи ні".

Разом з тим, визнає Корнійчук, до проведення в Ізраїлі позачергових виборів, призначених на 1 листопада, в країні навряд чи буде обговорюватись питання військової допомоги Києву.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: