fbpx
Сьогодні
19:26 30 Жов 2022

На Житомирщині на річці Хоморі тривають роботи з її очищення

Фото: facebook.com/zezhytomyr

Кілька тижнів тому поблизу селища Першотравенськ Баранівської територіальної громади розпочалися роботи з очистки річки Хомори.

Про це пише "Слуга Народу".

За допомогою мініземснаряду на Житомирщині планують очистити Хомору та частково Случ. На території громади, через яку вони протікають, періодично фіксують факти забруднення, зокрема мор риби. Очищення від водної рослинності дасть можливість збільшити швидкість течії та русло річки, а відповідно – сприятиме самоочищенню водойми.

ℹ️ Агрегат багатофункціональний і може виконувати понад 5 видів робіт. Працівники пройшли відповідні навчання з користування обладнанням.

🟢 Обладнання вдалося купити завдяки народному депутату від партії «Слуга Народу» Дмитру Костюку. Він залучив 1,5 млн грн субвенції, яку виділяють на соціально-економічний розвиток територій. За результатами аукціону Баранівській громаді вдалося зекономити близько 100 тис. грн.

💰 Кошти вдалося залучити ще понад рік тому, однак протягом тривалого часу не вдавалося знайти якісне обладнання, а потім – повномасштабне вторгнення рф внесло свої корективи.

«Екологи стверджують, що найкраще річка очищує себе сама, але для цього потрібна сильна течія. Саме тому вирішили придбати мініземснаряд. Планується, що таким чином очистимо і річку Случ, але на першому етапі – роботи на її притоці, Хоморі», – розповів Дмитро Костюк.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: