fbpx
Сьогодні
19:55 30 Жов 2022

На Донеччині росіяни знищили одне з найпотужніших підприємств із виробництва яєць

Поблизу Святогірська на Донеччині окупанти вдруге знищили підприємство, яке щодня давало 500 тис. яєць.

Про це повідомила речниця Донецької ОВА Тетяна Ігнатченко.

З 1 травня росіяни майже щодня обстрілювали підприємство "Фенікс" ракетами й артилерією. Росіяни починали гатити наприкінці зміни на виробництві. О 17:30 працівники виходили із цехів, і коли вони вулицею йшли до транспорту, окупанти розпочинали обстріл. Тоді на підприємстві працювало понад 150 людей. Окупанти гатили по "Феніксу", поки не перебили всі комунікації, обладнання, убили птицю.

На Донеччині росіяни знищили одне з найпотужніших підприємств із виробництва яєць

"Собівартість курки на той час становила в середньому 150 гривень. У нас їх було 800 тис. От і рахуйте: лише на птиці підприємство втратило 120 млн гривень. А ще ж обладнання, приміщення. Загальні збитки ще не підрахували", – зазначив власник підприємства Ігор Зиньковський.

Зараз на виробництві прибирають убитих птахів, відновлюють дахи, комунікації. Кількадесят курей вижили, попри відсутність звичних умов.

На Донеччині росіяни знищили одне з найпотужніших підприємств із виробництва яєць

Тетяна Ігнатченко зауважила, що підприємство називається "Фенікс", оскільки відновили виробництво, знищене росіянами на Луганщині 2014 року.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: