fbpx
Сьогодні
20:25 29 Жов 2022

Український літак "Руслан" доставив до США супутник, який запустить компанія SpaceX

Фото: facebook.com/antonov.company

Авіакомпанія «Антонов» за допомогою літака «Руслан» доставила із Франції до США цивільний телекомунікаційний супутник Airbus Defense and Space для запуску компанією SpaceX Ілона Маска.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці українського підприємства.

Аавіакомпанія перевезла супутник на борту одного зі своїх літаків Ан-124-100-150 з Тулузи до стартово-посадкового майданчика NASA у Тітусвіллі у співпраці з логістичною компанією Bollore Logistics Space.

Вага вантажу склала 50 тонн, включаючи спеціальний контейнер, розроблений Airbus Defense and Space для безпечного переміщення супутників.

Руслан доставив до США супутник

Фото: facebook.com/antonov.company

«Канал зв'язку залишався активним протягом останніх місяців, і ми були вражені здатністю авіакомпанії "Антонов" підтримувати безперервність роботи навіть після болісних подій, які сталися на її базовому аеропорті в Гостомелі», – зазначив керівник відділу проєктів Bollore Logistics Йоранн Марк.

В «Антонові» також повідомили, що для завантаження та розвантаження контейнера використовувався зовнішній кран у поєднанні з бортовим краном і лебідкою літака, а також спеціальне навантажувальне обладнання, розроблене і виготовлене штатними інженерами ДП.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: