fbpx
Сьогодні
12:51 29 Жов 2022

Трипільська ТЕС: у Нафтогазі пояснили причину зупинки постачання газу на електростанцію

Фото: Uk.wikipedia.org

Через невиконання Трипільською ТЕС ПАТ "Центренерго" обов'язку щодо повної та своєчасної оплати отриманого енергоресурсу та недотримання своїх зобов'язань щодо поставки електроенергії було призупинено постачання газу до теплової електростанції

Про це ЕП повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, що компанія "Нафтогаз України" доручила Київоблгазу припинити постачання блакитного палива на Трипільську ТЕС.

Зазначимо, що Київоблгаз змушений розпочати процедуру відключення від газопостачання Трипільської ТЕС вже з 30 жовтня.

У Нафтогазі розповіли, що "станом на сьогодні Трипільську ТЕС ПАТ "Центренерго" включено в Реєстр споживачів постачальника "останньої надії".

"При цьому, загальний розмір заборгованості ПАТ "Центренерго" за спожитий газ перед ТОВ "ГК "Нафтогаз України" складає 2,757 млрд грн", підкреслюють у компанії.

У Нафтогазі додають, що на підставі укладених з ПАТ "Центренерго" двосторонніх договорів купівлі-продажу електричної енергії, було здійснено попередні оплати за електричну енергію за березень 2022 року, 4 квартал 2022 року та 1 квартал 2023 року.

При цьому, ПАТ "Центренерго" не виконало свої договірні зобов'язання та відмовилось від постачання електроенергії на суму 1,8 млрд грн.

Додають, що Трипільська ТЕС, станом на сьогодні, відсутня в переліку споживачів електричної енергії та природного газу, які не належать до категорії побутових споживачів і виконують життєво важливі функції для забезпечення обороноздатності України.

Також зазначають, що основним паливом Трипільської ТЕЦ для здійснення своєї діяльності є вугілля, а резервними – мазут та газ.

Довідка

Трипільська ТЕС є одним із найбільших виробників електричної та теплової енергії у Київській області. Припинення її роботи може призвести до непередбачуваних інфраструктурних наслідків.

Нагадаємо, що у компанії ДТЕК переглянуть графіки віялових відключень електроенергії для Києва – тривалість обмежень може зрости до шести годин.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: