fbpx
Сьогодні
14:53 27 Жов 2022

Майже пів Києва: у столиці через руйнування окупантами енергоструктури дефіцит постачання світла може сягнути 30 %

У столиці, внаслідок ворожої атаки по енергетичній інфраструктурі України, дефіцит постачання світла може становити 30%, тому відключення будуть тривалішими й стосуватимуться значно більшої кількості споживачів.

Про це повідомила пресслужба компанії-постачальника електроенергії з групи ДТЕК Yasno.

"Руйнування серйозні. Тому маємо різке погіршення ситуації з енергопостачанням. Дефіцит електроенергії в Києві може складати 30%", наголосили у компанії.

У ДТЕК повідомили що зазвичай Київ споживає 1 000-1 200 МВт, проте наразі орієнтовна наявна потужність складає 600-800 МВт, пояснює енергопостачальник.

"Тобто, майже пів Києва може залишитися без світла", додали енергетики.

Щоб не допустити повного знеструмлення, оператори системи розподілу будуть обмежувати споживання електроенергії за вказівками Укренерго.

При цьому відключення будуть більш тривалими й стосуватимуться значно більшої кількості споживачів. Графіки ймовірних стабілізаційних відключень наразі не актуальні.

У КМДА також додали, що більш жорсткі й тривалі відключення електропостачання будуть застосовані протягом декількох днів.

Нагадуємо, що уночі 27 жовтня росіяни знову атакували енергетичну інфраструктуру України, внаслідок пошкоджень енергетики змушені вводити жорсткіші обмеження.

Як писала Рубрика, 25 – 26 жовтня в Україні диспетчерський центр НЕК "Укренерго" вимушено продовжує застосувати графіки обмеження для промислових та інших споживачів у всіх областях.

Це сталося після того, як з 10 жовтня росія почала здійснювати масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України. Внаслідок цього пошкоджено понад 45 об'єктів енергетики.

Нагадаємо, у Києві зранку 27 жовтня за розпорядженням НЕК "Укренерго" почалися стабілізаційні відключення електроенергії.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: