fbpx
Сьогодні
14:01 27 Жов 2022

3 мільярди доларів щомісяця на соціальне забезпечення потребуватиме Україна

Понад 3 мільярди доларів щомісячно потребуватиме Україна наступного року для покриття видатків соціальної сфери

Про це поінформував міністр фінансів Сергій Марченко під час дискусії "Війна в Україні: Фінансування перемоги", передає пресслужба міністерства.

Він наголосив: "У 2023 році Україні необхідно понад 3 млрд доларів США фінансової підтримки щомісяця тільки на покриття соціальних видатків".

Крім цього, держава потребує додаткового фінансування для відновлення критичної інфраструктури у найближчій перспективі. У цьому питанні Україна розраховує на підтримку міжнародних партнерів, зокрема ЄС.

Що більшість економічних та фінансових проблем у світі, спричинив збройний напад Росії. Про це також наголосив Марченко.

Він також зазначив: "Україна здатна зупинити агресора і, як наслідок, глобальний вплив війни на весь світ, проте нам необхідна підтримка міжнародної спільноти, щоб якомога швидше перемогти. Зброя, санкції, фінансова допомога – те, чого ми потребуємо найбільше".

До війни Україна мала стійку економічну ситуацію, але повномасштабне вторгнення РФ завдало сильного удару по економіці, тому спад ВВП цього року прогнозується у понад 30%, також зауважив голова Мінфіну.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: