fbpx
Сьогодні
08:44 26 Жов 2022

В Україну вже доставили дві установки протиповітряної оборони NASAMS від Сполучених Штатів

English version here

Система NASAMS Фото: Raytheon Technologies

Компанія Raytheon Technologies передала уряду США дві складні системи ППО NASAMS, що були відправлені в Україну

Про це в ефірі Squawk on the Street на CNBC повідомив генеральний директор компанії Грег Гейз, Телеграм речника Одеської ОВА Сергія Братчука.

Зі слів речника Братчука, дві установки ППО NASAMS від США вже в Україні.

"Це система протиповітряної оборони малої дальності, що спроможна збити в небі все – від безпілотників до балістичних ракет і винищувачів", підкреслив Грег Гейз.

Гендиректор компанії зазначив, що процес передання відбувся ще кілька тижнів тому. В Україні системи будуть встановлені найближчим часом.

Нагадаємо, що тиждень тому на тлі атак іранських дронів-камікадзе Shahed-136 американський телеканал CNN із посиланням на представника Пентагону повідомив, що Міністерство оборони США намагається пришвидшити доставку в Україну двох передових зенітно-ракетних комплексів NASAMS.

Офіційні особи Пентагону заявили, що перші NASAMS вдалося придбати швидко, оскільки основна частина систем уже була виготовлена.

Про NASAMS

Уперше США оголосили про наміри передати Україні ППО NASAMS у серпні в межах міжнародної допомоги. Після цього в Пентагоні уточнили, що Україна отримає дві батареї цієї системи. Згодом США оголосили про наміри передати ще 6 одиниць у межах Ініціативи сприяння безпеці в Україні.

Система NASAMS перебуває на озброєнні або доставляється у 12 країн. Версія NASAMS II з використанням ракет AIM-120С AMRAAM може стріляти на відстань до 25 кілометрів, а досяжність за висотою — до 14-15 кілометрів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: