fbpx
Сьогодні
15:47 25 Жов 2022

Верещук закликала біженців залишатися за кордоном до весни

Українців, які внаслідок повномасштабного вторгнення росії на територію України вимушено виїхали за кордон, закликають за можливості залишитися там до весни

З таким закликом виступила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі марафону новин.

"Ви бачите: росія перейшла до терору цивільного населення, вона не може воювати з армією, вона програє на полі бою", зазначила вона.

Урядовиця наголосила, що бажано пересидіти переселенцям зиму за кордоном, бо українські мережі, які нищить останнім часом рф, не витримають навантаження.

"Буду просити не повертатися, нам треба пережити зиму. На жаль, мережі не витримають. Ви бачите, що робить росія, всі це бачать.

Повернутись зараз – це знову ж наразити (на небезпеку – ред.) себе, своїх дітей, своїх всіх вразливих родичів, які можуть бути або хворі, або маломобільні, або старшенькі.

Тобто – не треба цього робити. Якщо є можливість, залиштесь поки що перезимувати за кордоном", закликала Верещук.

Мміністерка зазначила, що вона би дуже хотіла, щоб навесні українці повернулись і всі разом відбудовували Харківщину, Херсонщину та інші населені пункти, щоб українські діти жили і навчались в Україні.

"Поки що давайте утримаймось, тому що ми розуміємо, що ситуація буде лише погіршуватися – і в цю зиму нам треба вижити.

От виживемо, переживемо зиму, а далі будемо думати про все решта", резюмувала Верещук.

Довідка

З 10 жовтня росія здійснює масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України. В результаті пошкоджено понад 45 об'єктів енергетики.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: