fbpx
Сьогодні
13:46 25 Жов 2022

Король Великої Британії Чарльз ІІІ призначив новим прем‘єр-міністром країни Сунака

Руші Сунак

25 жовтня Ріші Сунак офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії, його призначення затвердив король Великобританії Чарльз ІІІ

Про це пише Рубрика.

Король Британії прийняв відставку Ліз Трасс та доручив Сунаку сформувати новий уряд.

Чарльз III офіційно призначив Ріші Сунака прем'єр-міністром Великої Британії. Він став третім лідером країни за сім тижнів.

Сунак став 57-м прем'єр-міністром Британії. Він є третім прем'єром цього року і увійде на Даунінг-стріт як наймолодший глава уряду за останні два століття.

Сунак, прем'єр Британії

Що відомо про нового прем'єра Британії Ріші Сунака?

42-річний Сунак входить до списку 250 найбагатших британців, значною мірою він потрапив туди завдяки дружині Акшаті Мерті, яка є дочкою індійського бізнесмена-мільярдера Нараяні Мерті.

У політиці Сунак перебуває з 2015 року і до призначення прем'єром він встиг попрацювати в парламентському комітеті з питань екології та міністерствах житлобудування й фінансів (останнє він очолював з лютого 2020 по липень 2022 року).

Нагадаємо, як писала Рубрика, 25 жовтня Ліз Трасс офіційно подала у відставку з посади прем'єр-міністра.

Вона зустрілася з королем Чарльзом ІІІ для своєї останньої аудієнції. 

Зазначимо, що Трасс визнала, що не в змозі впоратися із покладеними обов'язками. Приводом стало зниження рейтингу через її економічну політику.

Як повідомляла раніше Рубрика, новообраний лідер Консервативної партії Великої Британії Ріші Сунак буде призначений прем'єр-міністром уже у вівторок.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: