fbpx
Сьогодні
20:53 25 Жов 2022

росЗМІ: у російських вузах змусять вивчати предмет про "велике майбутнє росії"

Фото: Gettyimages

В російських вузах має з'явитися аналог ідеологічна дисципліна, під час вивчення якої будуть розповідати про успіхи росії і занепад Заходу.

Про це повідомляє російське видання Meduza, яке посилається на власні джерела, близькі до кремля.

За інформацією співрозмовників видання, курирує розробку нового предмета внутрішньополітичний блок Кремля на чолі з першим заступником глави президентської адміністрації Сергієм Кирієнком, який також очолює товариство "Знання", що буде займатися розробкою курсу.

Передбачається, що новий предмет з'явиться у вишах уже наступного навчального року. За планом Кремля, студенти негуманітарних спеціальностей вивчатимуть його один рік, гуманітарії – кілька років, а історики та політологи – протягом усього часу навчання.

За інформацією джерел "Медузи", "ідеологічний курс" буде розбито на чотири блоки: основний "історичний" блок, блок "Культурний код", блок "росія у світі" і блок "Образ майбутнього".

Точний зміст блоків поки невідомий, проте всі ймовірні куратори максимально лояльні до чинної російської влади.

"Одне з близьких до Кремля джерел стисло описав зміст нового "ідеологічного предмета" так: "Захід загниває, він постійно паскудив Росії, але його час минув, у нас велике майбутнє, багата історія і культура, треба користуватися кризовим моментом і отримувати від нього все", – йдеться у тексті.

При цьому джерела "Медузи", близькі до АП, не виключають, що нова дисципліна розв'яже ще одну "проблему" чинної влади – а саме допоможе остаточно зачистити російські виші від "ліберальних викладачів".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: