fbpx
Сьогодні
14:57 25 Жов 2022

Поки не пізно, йдіть з України: Данілов порадив Кадирову краще готуватися до захисту Чечні від посягань рф

Фото: Радіо Свобода

Ставленику Кремля Рамзану Кадирову пора вже забиратися з України та думати над тим, як відстоювати незалежність рідної землі, поки агресор не зацікавився і знищенням Чечні

Таку пораду надав головному очільнику Ічкерії секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов у Twitter.

"Поки не пізно, йдіть з України й воюйте за Незалежність Ічкерії – це краща гарантія, щоб росія вдруге не стерла з землі місто Джохар (Грозний).

Якщо не знищити рф, вони повернуться, аби знову вбивати чеченських жінок і дітей. Ви ж не забули…", наголосив Двнілов у повідомленні.

Нагадаємо, що Кадиров звинуватив ЗСУ в обстрілі російських регіонів і висловив невдоволення "слабкими відповідями" росії.

Чеченець закликав російські владу "стирати з землі" українські міста.

"Раніше ми говорили, що ми проводимо спеціальну військову операцію на території України, але вже війна йде на нашій території… Я дуже незадоволений цим… Ми вже оголосили воєнний стан (на окупованих територіях)… Але вони (українці) не соромляться, стріляють…

Ми, по-моєму, слабо відповідаємо. Якщо прилетів снаряд у наш бік, у наш регіон – треба стерти з землі міста, щоб було видно дальній горизонт. Щоб розуміли, що не можна навіть подумати стріляти в наш бік", написав він у Telegram.

Нагадаємо, що на пленарному засіданні Верховної Ради 18 жовтня 2022 року нардепи визнали Чеченську Республіку Ічкерія тимчасово окупованою рф і засудили вчинення геноциду чеченського народу.

Довідка

Чеченська Республіка Ічкерія, ЧРІ — самопроголошене державне утворення, яке існувало після розпаду СРСР на частині території Чечено-Інгушської АРСР (РРФСР).

Ліквідовано російською владою в 2000 році після її силового включення до рф як Чеченської Республіки.

Креатурою Кремля там став Ахмат Кадиров. Після вбивства Кадирова старшого на посту його замінив син – Рамзан.

У ході довготривалих війн було вбито велику кількість мирних жителів.

10 жовтня 2007 президент ЧРІ Доку Умаров оголосив про скасування ЧРІ й перетворення її на "Вілаєт Нохчійчо Імарату Кавказ", що призвело до конфлікту з представником ЧРІ у вигнанні Ахмедом Закаєвим.

Російська влада прирівнює лідерів ЧРІ до терористів.

Проголошення суверенітету ЧРІ стало приводом затяжного військового конфлікту, основні баталії котрого припали на першу та другу чеченські війни між російською владою і повстанцями, який поступово викликав зростання напруженості і військові конфлікти на всьому Північному Кавказі.

На стороні Ічкерії воювали і добровольці з України.

Попри мирний догорів, російські спецслужби вбили першого президента Ічкерії Джохара Дудаєва.

У 1999 році під приводом нібито "захисту мирних громадян" РФ розпочала другу війну із Ічкерією і окупувала країну. Партизанська війна в країні тривала до 2009 р.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: