fbpx
Сьогодні
21:50 24 Жов 2022

Україні потрібна найефективніша система ППО для захисту енергетичної інфраструктури, – Галущенко

English version here

Фото: iclub.energy

Україні потрібна найефективніша система протиповітряної оборони задля зменшення кількості потрапляння російських ракет в об'єкти енергетичної інфраструктури.

На цьому наголосив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю каналу «Ми – Україна».

«У перші дні війни ми звертались до НАТО як організації, що могла б допомогти закрити небо над Україною. Зараз ми говоримо про системи ППО. Нам потрібно мати найефективнішу протиповітряну оборону. Ми будемо відновлювати (енергетичні об'єкти, – ред.), але інтенсивність ударів наразі така, що завдана шкода не співмірна відновленню», – зазначив міністр.

Галущенко уточнив, що захист критичної інфраструктури від російської агресії наразі є одним із головних предметів обговорення уряду та Президента з міжнародними партнерами.

Як повідомлялось, з 10 жовтня росія здійснює масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України. В результаті пошкоджено понад 45 об'єктів енергетики. Укренерго вже ввело обмеження електропостачання у центрі та на півночі України.

Напередодні міністр енергетики Герман Галущенко провів розмову із міністром енергетики США Дженніфер Гренголм, обговоривши протистояння російському тероризму в енергетиці. Американська сторона запевнила, що продовжить надавати максимальну допомогу і підтримувати Україну на всіх рівнях, доки наша країна цього потребуватиме.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: