fbpx
Сьогодні
19:37 23 Жов 2022

У Франції, Туреччині й Британії розповіли про розмови глав оборонних відомств із Шойгу

Оборонні відомства Франції, Туреччини й Британії протягом неділі підтвердили, що їхні очільники говорили з міністром оборони Росії Сєрґєєм Шойґу.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У пресрелізі міністерства збройних сил Франції, яке цитує Le Figaro, зазначається, що Себастьєн Лекорню почув від Шойґу твердження про нібито можливий "удар українцями "брудною бомбою" по власній території з метою звинуватити Росію".

Там підкреслюється, що Париж відкидає "будь-яку форму ескалації, зокрема ядерну", і висловлює готовність сприяти мирному вирішенню конфлікту разом із союзниками.

Турецьке Міноборони повідомило, що очільник відомства Хулусі Акар і Шойґу "обмінялися інформацією і думками про необхідність бути обережними й пильними щодо провокацій, які можуть погіршити безпекову ситуацію в регіоні".

"Як не раз заявляв наш президент, було ще раз заявлено, що Туреччина готова зі свого боку сприяти досягненню перемир'я в регіоні, гарантувати мир і відновити стабільне постачання гуманітарної допомоги", – цитує відомство Акара.

Міністерство оборони Великої Британії підкреслило, що телефонна розмова Шойґу та Бена Воллеса відбулася з ініціативи російської сторони.

"Шойґу заявив, що Україна планує дії за сприяння західних країн, зокрема Великої Британії, з метою ескалації конфлікту в Україні. Міністр оборони спростував ці твердження і застеріг, що такі заяви не повинні використовуватися як привід для більшої ескалації", – йдеться в повідомленні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: