fbpx
Сьогодні
22:08 23 Жов 2022

Нідерланди нададуть Україні €500 млн на військове обладнання

Вже вшосте Нідерланди нададуть України суттєву суму фінансової допомоги. Це додаткові 500 млн євро для підтримки зруйнованого військового обладнання.

Про це повідомляє Міністерство оборони Нідерландів.

За словами міністра оборони країни Кайси Оллонгрен, кошти надійдуть з Європейського фонду миру. Крім того, Нідерланди беруть участь у навчальній місії Євросоюзу, яка зосереджується на підготовці українських військових у Польщі та Німеччині, зокрема у сфері розмінування та інших спеціалізованих питаннях. Це робиться на підставі потреб, визначених Україною, підкреслила Оллонгрен.

Міністерка зазначила, що українські військові демонструють значний прогрес як в оволодінні зброєю, так і у набутті військових знань і навичок.

"Постачання зброї та боєприпасів виправдовує себе, так само як навчання українських військових, щоб вони могли оптимально використовувати та підтримувати свою зброю. Ми бачимо, що Україна виграє від усього цього прогресу у військовій сфері", – підкреслила Кайси Оллонгрен та наголосила на необхідності продовжувати підтримку Сил оборони України. Вона заявила про передачу Україні зенітних ракет на загальну суму 15 млн євро для посилення захисту українського неба.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: